Nowy budynek w Pyskowicach - Strzelców Bytomskich 3B

Nowy budynek w Pyskowicach - Strzelców Bytomskich 3B

19 kwietnia 2017r. nastąpiło przekazanie nowo wybudowanego budynku wielorodzinnego w Pyskowicach.

Budynek mieszkalny, który oddajemy Państwu do użytkowania został  wybudowany przez Międzygminne Towarzystwo Budownictwa Społecznego w Tarnowskich Górach. Zaprojektowany został przez Autorską Pracownię Architektury „ ARC- HIT”  z Wrocławia jako obiekt wielorodzinny, będący kontynuacją  budowy dwóch budynków mieszkalnych przy ul. Strzelców Bytomskich. Budynek został zaprojektowany i wybudowany jako V kondygnacyjny z częściowym podpiwniczeniem oraz użytkowym poziomem poddasza. W części podpiwniczonej znajdują się 24 komórki lokatorskie przypisane do konkretnych mieszkań oraz pomieszczenia na wózki i pomieszczenie gospodarcze. W budynku znajdują się 24 mieszkania o różnej powierzchni użytkowej od  35 do 66m2  mieszczące  się w  się w dwóch klatkach  po dwanaście mieszkań w jednej. Ogólna powierzchnia użytkowa mieszkań to 1166,60 m2. Obiekt wybudowany został metodą tradycyjną ze ścianami konstrukcyjnymi murowanymi. Wszystkie pomieszczenia w budynku zaprojektowano i wykonano w sposób gwarantujący bezpieczeństwo użytkowników. Rozwiązania techniczne przewidziane dla obsługi mieszkańców odpowiadają wymaganiom przewidzianym przepisami BHP, P.POŻ, sanitarnymi oraz prawa budowlanego. Budynek wyposażony jest w podstawowe instalacje wewnętrzne: ciepłej i zimnej  wody użytkowej, centralnego ogrzewania, kanalizacji sanitarnej i kanalizacji deszczowej, instalacji elektrycznej, odgromowej oraz rtv i internetu. Wszystkie mieszkania podłączone są do  wewnętrznej instalacji gazowej i wyposażone w dwufunkcyjne piece  z zamkniętą komorą spalania .We wszystkich mieszkaniach ułożono posadzki z płytek ceramicznych i paneli podłogowych. Ściany w łazienkach i kuchni wyłożono ceramiką. Łazienki wyposażono w wanny, kabiny natryskowe oraz spłuczki i umywalki.  Budynek wyposażony jest w parking z 22 miejscami znajdujący się w bliskiej odległości. Bezpośrednio przy budynku znajduje  się skwer z ławkami do wypoczynku. Koszt wybudowania obiektu to kwota ok. 3.300.000 zł. Budowę sfinansowano ze środków własnych MTBS oraz przy udziale Banku Gospodarstwa Krajowego.

Ta strona używa pliki cookies, dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.Kliknij i dowiedz się więcej.

Rozumiem